Jubileum editie Halve Marathon!

Nieuwkoop –  Zondag 4 september kunnen de hardlopers en wandelaars weer hun hart ophalen als vanuit het centrum van Nieuwkoop voor de 30e keer!!! de Halve Marathon van Nieuwkoop wordt gehouden.

IMG_3062

In dit unieke loopevenement kunnen de wandelaars al vanaf 9 uur op stap en de inschrijving voor de hardlopers is mogelijk vanaf 11 uur. Hierdoor is het altijd al vroeg druk in het gezellige centrum van Nieuwkoop en kan het publiek genieten van de lopers die veelal zenuwachtig heen en weer drentelen of met de warming up bezig zijn. Vaak heeft de tijd voor de start iets weg van een reünie en veel lopers staan open voor een praatje. Al met al fraaie sport dus en dat wordt opgeluisterd met muziek en tijdens de wedstrijd door reporter Adrie van Lith op de motor die het publiek op de hoogt houdt van de ontwikkelingen in de wedstrijd.

Voor een hapje en een drankje kunnen de mensen terecht op het terras van restaurant LKKR dat direct grenst aan het start-finish terrein in het aantrekkelijke dorpscentrum van Nieuwkoop.

De loopnummers beginnen om 12.30 uur met de kinderloop over 600 meter en om 12.45 uur de jeugdloop over 1 kilometer. Uiteraard is er na afloop van de loop een verassing voor de kinderen!

De Halve Marathon en de 10 kilometer hardloopwedstrijden starten om 13.15 uur; de halve marathon vanuit het dorpscentrum en de 10 kilometer start op de Hollandse kade in de Meije. De deelnemers aan deze afstand worden vanaf 12.30 uur per bus naar hun startplek gebracht.

Direct na de start van de halve marathon begint de loop over 5,8 kilometer op het nieuwe parcours richting Zuideinde en door het nieuwe Meijepark.

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl