Jordy van Loon is terug van even weg geweest

Jordy van Loon is terug en presenteert op maandag 18 september zijn nieuwe single ‘Ik vier het leven dat ik leef’. De nieuwe single is een verrassende single van de zanger die in 2008 zijn eerste hit scoorde met de single ‘Verliefdheid’, is een toverbal’. De single bereikte toen de hoogste positie in de single top 100 en werd de meest aangevraagde plaat tijdens 3FM Serious Request 2008. Na het succes van zijn eerste single volgden singles als ‘Een kusje voor jou’, ‘Het spel van Cupido’ e.a. welke allemaal de Mega top 100 haalden.

jordyvanloon

De roem kwam snel, ‘eigenlijk te snel stelt Jordy achteraf, er komt zoveel op je af en de verwachtingen waren hoog, ik vond het moeilijk daaraan te voldoen’. Na een tijd van stilte en bezinning op cd gebied heeft Jordy gewerkt aan een nieuwe style. ‘Ik heb zang en gitaar lessen genomen en heb ieder baantje aangepakt om te investeren in mijn muziek. Ik heb vijf jaar lang niet op een podium gestaan, gewoon omdat ik voor mezelf geen duidelijk beeld had welke richting ik op wilde gaan. Ik denk dat ik nu een beter beeld voor ogen heb waar ik uiteindelijk naar toe wil. Dat vraagt tijd en ik heb het geluk met mensen te werken, die me die tijd gunnen, langzaam maar zeker door bouwen aan ons gezamenlijke doel. Een luxe eigenlijk in deze tijd’!

In zijn theatershow ‘Andere Wegen’, welke in maart 2017 in première ging in het Betty Asfalt Complex te Amsterdam, kregen we reeds een voorproefje welke nieuwe weg hij artistiek zou gaan bewandelen. Vriend en vijand waren het er over eens dat wat Jordy daar over het voetlicht bracht alom respect verdiend. Inmiddels is bekend dat hij in seizoen 2018-19 een tournee zal gaan maken langs de Nederlandse en Belgische theaters. Nu is na vijf jaren van stilte is er nu de single ‘Ik Vier Het Leven Dat Ik Leef’ er is gewerkt met een compleet nieuw team en dat is duidelijk te horen in deze eigentijdse song.