Jeugd mag weer buiten sporten

Nieuwkoop – Sinds 29 april mogen sportverenigingen en aanbieders van sport en bewegen sommige sportactiviteiten voor de jeugd weer voorzichtig opstarten.

Verenigingen kunnen hun jeugdleden tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding een aangepaste buitentraining aanbieden.
Wat betekent dit voor binnensportverenigingen?
Helaas is binnen sporten voor alle leeftijdscategorieën in ieder geval tot 20 mei nog niet mogelijk. Sporthallen, gymzalen en zwembaden blijven daarom voorlopig nog gesloten. Verenigingen kunnen overwegen om voor de jeugd een alternatieve buitentraining op te zetten. De gemeente Nieuwkoop denkt mee over bijvoorbeeld een geschikte locatie.
wat betekent dit voor buitensportverenigingen?
Vanaf 29 april kunnen zij jeugdleden onder begeleiding weer een aangepaste training aanbieden. Competitie is nog niet mogelijk. Jeugd tot en met 12 jaar hoeft geen 1,5 meter afstand te houden. Voor jeugd vanaf 13 jaar geldt wel de 1,5 meter afstand regel. Verenigingen dienen op de accommodatie rekening te houden met de regels van het RIVM.
Rol van de gemeente
Deze werkwijze is nieuw en vraagt een hoop van verenigingen en de vrijwilligers. Als gemeente hebben ze daarbij ook een rol. Naast dat de gemeente meedenkt over hoe verenigingen het opstarten van de jeugdactiviteiten kunnen vormgeven, zijn zij er ook verantwoordelijk voor dat de sportverenigingen zich houden aan de regels van het RIVM. Zo zorgen we er samen voor dat we corona onder controle krijgen.
Vragen?
Heeft uw vereniging hier vragen? Neem dan contact op door een email te sturen naar verenigingsloket@nieuwkoop.nl of door te bellen met 14 0172. Ook op de website van het NOCNSF vindt u informatie en veel gestelde vragen over het opstarten van de sportactiviteiten voor de jeugd.