Jeu-de-boulesbaan en BMX-baan

Langeraar – Een jeu-de-boulesbaan en een BMX-baan, dat waren de wensen van opa Henk en kleinzoon Koen uit Langeraar.

Niet alleen namens zichzelf, deze wens was er namelijk ook bij Seniorenclub K.B.O. Ter Aar en een grote groep kinderen en jongeren.
Koen stuurde een brief naar de gemeente met een opzet met plaatjes en opa Henk belde de gemeente op. Samen gingen we, gemeente en inwoners, aan de slag. En het resultaat? De BMX-baan is aangelegd naast de skatebaan bij de Schakel en de jeu-de-boulesbaan direct naast de speelplaats in de nieuwbouwwijk Vivero. Er komt ook extra groen omheen om het geheel leuk aan te kleden.
Koen vertelt: “Mijn broer en ik hebben met de kraanmachinist overleg gehad om nog een paar kleine aanpassingen te doen zodat ook de schans helemaal top is. We zijn heel blij met de BMX-baan waar we lekker overheen kunnen crossen!”. Opa Henk sluit zich hierbij aan: “Er is een grote enthousiaste club met senioren in Langeraar die graag jeu de boules speelt, het is fijn dat we deze baan er nu bij hebben! Helaas moeten we door het coronavirus nog even wachten tot we de baan kunnen gebruiken.”
Bij gemeente Nieuwkoop is er volop aandacht voor bewegen en gezondheid. Ook bij het inrichten van de openbare ruimte is dit belangrijk. Binnenkort verschijnt een nieuwe gezondheidsnota, een visie op sport en bewegen én een vitaliteitsakkoord. Tijdens de gesprekken die de gemeente hierover gevoerd hebben, gaven inwoners van Langeraar aan dat zij graag meer buitenspeelplekken voor de oudere jeugd (12-16) wilden. De gemeente is er trots op dat ze als gemeente samen met de inwoners hun best doen voor dit soort initiatieven en dat ze dit in Langeraar voor elkaar hebben gekregen.