Jetze Plat 3e keer op rij wereldkampioen paratriatlon

Vrouwenakker – In Gold Coast (Australië) is Jetze Plat zaterdag voor het derde jaar op rij wereldkampioen geworden. De paralympisch atleet uit Vrouwenakker was op de finish bijna twee minuten sneller dan de nummer twee.

Op zijn eigen Facebook pagina is Plat lyrisch: ‘De derde wereldtitel van dit seizoen en derde ITU triathlon WK goud!

Al om 7:18 uur (Australiërs zijn ochtendmensen gingen we van start voor het WK paratriathlon in Gold Coast. Het zwemmen ging super: mijn snelste tijd over een echte 750 meter in 9 minuten en 11 seconden. Hiermee had ik al bijna alle concurrenten die de ‘3 minuten classificatie voordeel’ kregen te pakken en tevens een groot geslagen op de rest van het veld. Prima wissel en weg voor de 20 kilometer tijdrit. Helaas verliep dit onderdeel alles behalve soepel. Na vertrek uit de wisselzone deed mijn Etap (elektronisch schakelsysteem) helemaal niks en moest ik half uit de fiets voor een reset. Gelukkig deed deze het daarna weer en kon ik echt op het gas. Dit verliep goed op het snelle parkoers met wel een aantal U-bochten. In de tweede ging het bijna echt mis. De achterblijver (zal geen namen noemen) maakte een onmogelijke ‘stuurfout’ toen ik bijna naast haar kwam. In een split second moest ik beslissen om er vol in te knallen of uitwijken. Toch maar gekozen voor optie twee. Met hoge snelheid over een aantal pionnen de stoep op. Vervolgens vast achter het drankhek. Toen deze opengezet kon ik weer terug het parkoers of en met heel veel frustratie mijn weg vervolgen. Daar ging mijn echt snelle tijd. Maar terug in de focus en uiteindelijk kwam ik na 20 kilometer fietsen in 30 minuten en 36 seconden weer binnen. Een goed wheel (loop) onderdeel volgde en gelukkig kon ik ondanks de pech ruimschoots als eerste over de finish komen in een tijd van 54 minuten en drie seconden! Heel erg blij met mijn Wereldtitel!’

Tenslotte bedankt Jetze Plat een aantal mensen en zegt hij er naar uit te zien om naar huis te gaan en dat het tijd is voor off-season.