Jelle vd Meer verenigingsman 2017

Langeraar – Tijdens de openingsavond van de Braderie in Langeraar is Jelle van der Meer gekozen als “Verenigingsman van Langeraar 2017”.

Opening_jurering

Jureren van de taarten in Parola

De avond begon al vroeg met “Heel Langeraar bakt Appeltaart”. Om 18:00 uur werden de 27 creaties ingeleverd bij de jury in Parola. Terwijl de jury de taarten beoordeelden gingen de Langeraarders “Samen Eten”. Aan tafel zaten de genomineerden voor de Verenigingsman/vrouw van Langeraar, de bakkers van de Appeltaarten, deelnemers van het maandelijkse “Samen eten” en veel andere belangstellenden. Na het eten maakte de jury, oud bakker Jan Wildenburg en SPAR eigenaar Johan van der Horst, de uitslag bekend. De mooiste en lekkerste appeltaart was gebakken door Nerissa Slof. Hiermee won zij de Gouden Appel, ook kreeg ze een goed gevulde boodschappentas van de Spar. Vervolgens was er een optreden van het Langeraars Popkoor Happiness.

Verenigingsman

Iedere Langeraarse vereniging kan iemand voordragen voor de titel “verenigingsman/vrouw van Langeraar” en 11 verenigingen hadden dit jaar iemand uit hun midden voorgedragen als dank voor het vele werk wat deze vrijwilligers verzetten.

Opening_verenigingsman_Jelle_van_der_Meer

Alle aanwezigen, bijna 200 man, konden hun stem uitbrengen en nadat de feestband Klaar! de eerste set had gespeeld werd de winnaar, Jelle van der Meer, bekend gemaakt door burgemeester Frans Buijserd. Eerder op de avond had hij al kennis gemaakt met alle genomineerden en met hen gesproken.

Jelle van der Meer was voorgedragen door Muziekvereniging Arti et Religioni, hun motivatie luidde als volgt :

“Namens Muziekvereniging Arti et Religioni nomineren wij met trots Jelle van der meer als verenigingsman van het jaar 2017. Sinds 9 maart 2006 is Jelle al lid van de muziekvereniging, dat is dus al ruim 11 jaar! Al een aantal jaar vervult hij de taak in het jeugdbestuur en heeft al veel voor de jeugd klaar gestaan. Namens het jeugdbestuur was Jelle ook altijd aanwezig bij de bestuursvergaderingen. Sinds een jaar is Jelle zeer actief in zijn taak als hoofd orkest waar hij zeer druk bezig is met het organiseren en voorbereiden van concerten. We hopen dat Jelle deze taak nog lang zal blijven vervullen, maar we willen hem voor al zijn moeite graag eerst even in het zonnetje zetten.”

De dorpsgenoten van Jelle onderstreepten dat en kozen hem tot verenigingsman van Langeraar 2017. Uit handen van de burgemeester van de gemeente Nieuwkoop, Frans Buijserd, ontving Jelle een dinerbon. Ook Arti et Religioni kreeg nog een presentje. De voordragende vereniging kreeg namelijk een straatje staatsloten.

Meer informatie over de verkiezing en de braderie is te vinden op : www.facebook.com/BraderieLangeraar en www.braderielangeraar.nl