Jazz on Sunday in Aarlanderveen

Aarlanderveen – De kick-off van een nieuwe concertserie van stichting Muziek uit ‘t Hart: “Jazz on Sunday” is vanmiddag (zondag 14 oktober) om 16.00 uur.

Roland Delfos (foto Roland van Tulder)

De sessie op 14 oktober zal worden begeleid door Rolf Delfos. Het concert begint om 16.00u in Studio Oosterman aan het Noordeinde 62 te Aarlanderveen. Kaartjes kosten €12,50 bij voorinschrijving en €15,00 aan de deur. Stuur voor een voorinschrijving een mailtje naar jazz.muziekuithethart@gmail.com. Meer informatie over de organiserende stichting Muziek uit ‘t Hart is te vinden op www.muziekuithethart.nl en op www.facebook.com/muziekuitthart

Saxofonist Rolf Delfos zal drie concerten verzorgen waarbij hij steeds vergezeld zal worden door verschillende collega-musici, allen toppers uit de Nederlandse jazzscene van nu. Ieder concert zal worden gevolgd door een jamsessie die openstaat voor musici van uiteenlopende niveaus die zin hebben om te improviseren.

Delmontis Trio

Het Delmontis Trio bestaat uit saxofonist Rolf Delfos, toetsenist Frank Montis en drummer Pim Dros. Saxofonist Rolf Delfos heeft in de afgelopen vijfentwintig jaar meegewerkt aan meer dan 100 cd-producties. Met zijn band The Houdini’s heeft hij onder andere twee albums in New York opgenomen en een succesvol album met Trijntje Oosterhuis voor het Blue Note label.

Frank Montis (foto: Roland van Tulder)

Met de Jazzinvaders nam hij meer dan 5 albums op. Delfos is volop actief in de Nederlandse muziekwereld en heeft nu al 8 jaar een radioprogramma met Bart Wirtz getiteld ‘Dutch Jazz’ op Sublime FM. Met zijn huidige saxofoonkwartet Artvark tourt hij de hele wereld over en heeft dit jaar nog het album ‘Trance’ uitgebracht.
Frank Montis is een begenadigd Hammond speler en werd reeds op jonge leeftijd veel gevraagd bij diverse bands in de rhythm ‘n blues scene en de soul. Hij maakte deel uit van groepen als Gare du Nord en Laura Vane & the Vipertones en tourt momenteel volop met Anton Goudsmit en Cyril Directie en is op alle grote festivals te beluisteren en te zien.
Delfos en Montis kennen elkaar inmiddels meer dan vijftien jaar en vinden elkaar in de band Delmontis. Naast hun eigen werk koesteren ze ook de Hammond-generatie uit de jaren ’60 en ’70 en de Blue Note periode met Jimmy Smith, McDuff en Lonnie Smith. Voeg drummer Pim Dros (The Young SinatrasDelmontis) hieraan toe en je krijgt een muzikaal explosief geheel, dat Studio Oosterman als uitlaatklep gebruikt om hun brandende vingers al groovend te blussen, om hun samenspel hartstochtelijk ten tonele te brengen en om de stukken tot op het bot te verkennen.