Jan Willem vlogt in Kaleidoskoop

Nieuwkoop – Op uitnodiging van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is Jan Willem, de vloggende politieman, in Nieuwkoop op bezoek geweest.

In de theaterzaal van Kaleidoskoop waren ongeveer 70 bezoekers (voornamelijk ouders met hun kroost) aanwezig en zij kregen een interessante en interactieve bijeenkomst voorgeschoteld.

Sidney Lehmans van stichting Verantwoord Gamen legde de gevaren uit van spelen op de social media.

Joke Pelser van Effectcom bezoekt veel scholen presentaties over social media, mediawijsheid, online communiceren en cyberpesten. Ook donderdag wees zij de bezoekers op een aantal (spel)regels. Daarnaast staat ook respectvol reageren hoog in het vaandel van Pelser.

In het laatste deel van de bijeenkomst kwam Jan Willem aan het woord. Hij vertelde over zijn werk in combinatie met het vloggen en speelde ook het online politiespel met de aanwezigen. In een aantal filmpjes kunnen deelnemers beslissen hoe te handelen als agent. ‘Er is bijna nooit een echt goede of foute beslissing,’ hield Jan Willem zijn gehoor voor. ‘Vaak gaat het om de beste keuze van dat moment.’

Normaal is sexting één van de onderwerpen tijdens dergelijke bijeenkomsten, maar omdat er voornamelijk vrij jonge jeugd aanwezig was, werd het onderwerp niet aangeroerd.

Na afloop was er nog tijd om handtekeningen uit te delen en/of op de foto te gaan met Jan Willem.