Jan Pieterse en Amber Hoogeveen vrijwilliger van het Jaar

Nieuwkoop – Jan Pieterse uit Zevenhoven is dinsdag 2 januari gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2017 en Amber Hoogeveen uit Ter Aar werd gehuldigd als jeugdvrijwilliger van het jaar.

Pieterse krijgt het beeldje “chapeau”

Wethouder Annette Pietersen overhandigde de verbaasde Pieterse een fraai bronzen beeldje. Jan Pieterse ontving de prijs vanwege zijn inzet op veel uiteenlopende gebieden waaronder zijn vrijwilligerswerk bij: voetbalvereniging S.V.Z., basisschool De Diamant, het K.B.O.-klussenteam, Ipse de Bruggen en Tafeltje Dekje. Niet alleen al deze verenigingen/instellingen konden op de steun van Jan rekenen, ook voor buurtgenoten staat hij klaar. Met de keuze voor Jan Pieterse spreekt het Comité Vrijwilligersprijs Nieuwkoop ook haar waardering uit voor de inzet van de vele andere vrijwilligers die de gemeente Nieuwkoop rijk is!

Wethouder Annette Pietersen: ”Ik ben er trots op dat de inspanning van deze mensen door dorpsgenoten gezien wordt en dat zij elk jaar weer actief worden voorgedragen om toch een keer in de spotlight te staan.”

Jeugdvrijwilliger

Amber was uitermate verbaasd over haar uitverkieizing

Als eerste jeugdvrijwilliger werd Amber Hoogeveen uit Ter Aar gekozen. Zij ontving dinsdagavond uit handen van wethouder Annette Pietersen een glazen beeldje en een stimuleringsprijs van € 250,00. Amber mag zelf beslissen naar welke Nieuwkoopse vereniging(en) het bedrag gaat. Het totale bedrag mag aan één vereniging gegeven worden maar het bedrag kan ook verdeeld worden over meerdere verenigingen. Amber Hoogeveen was genomineerd door SchaatsTrainingsGroep Ter Aar. Zij ontving de prijs vanwege haar inzet bij deze club, haar inzet bij de KinderVakantieSpelen Ter Aar en bij scouting Welverro in Langeraar.

“Met haar 17 jaar symboliseert zij alle jeugdvrijwilligers in onze gemeente, zonder wie de vele verenigingen en clubs die Nieuwkoop rijk is, niet kunnen floreren. Zij is een voorbeeld en tegelijkertijd een stimulans voor vele jongeren.”