IVN doet mee aan NL-doet

Nieuwkoop – IVN-Nieuwkoop doet zaterdag 11 maart mee met NLdoet. Maar ook de week erna is er werk aan de winkel.

Op deze dag gaan de deelnemers de paden in de heemtuin voorzien van een nieuwe schelpenlaag.

Wat is NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Kloppend hart

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Het IVN-Nieuwkoop doet dit jaar dus mee. De aanvraag voor 14 kuub schelpen is gehonoreerd met een subsidie van 700 euro. Op 11 maart gaat men die 14 kuub schelpen verdelen over de paden in de heemtuin. Er komt een laagje van 2 cm schelpen op alle paden. Dit wordt een flinke klus. NLdoet gaat vrijwilligers voor deze klus werven. Natuurlijk wordt ook van IVN en haar vrijwilligers verwacht dat ze de handen uit de mouwen steken.

Naast de heemtuindag op de derde zaterdag van de maand, werkt men deze keer daarom ook op de tweede zaterdag (11 maart).

Dus extra werkdag van de heemtuingroep en NLdoet op zaterdag 11 maart en zaterdag 18 maart is de volgende gewone werkdag. De start op beide dagen is om 9:00 uur met koffie in De Stal.