Investeren in techniekonderwijs

Nieuwkoop – De gemeente Nieuwkoop, het Ashram College, de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop, meerdere bedrijven uit de Rijnstreek en het Techniekhuis hebben gezamenlijk een subsidieverzoek ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid en Onderwijs om extra te investeren in techniekonderwijs in de regio.


Het doel van de aanvraag is om het aanbod van techniek op het vmbo te vergroten, jongeren te interesseren voor een baan in de techniek en het verbeteren van de aansluiting tussen het vmbo en mbo-techniek.
In de tussentijd zit niemand stil. Zo heeft het Techniekhuis Nieuwkoop een demo-huis gebouwd dat gebruikt wordt als praktijkleslocatie, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie en technische snufjes voor in huis. Het Ashram College Nieuwkoop zet de bouwlocatie van hun nieuwe schoolgebouw in als ‘het grootste praktijklokaal van Nederland’. Leerlingen kunnen hier van dichtbij bekijken hoe het hele bouwproces in elkaar zit. Daarnaast krijgt het Ashram College subsidie om te onderzoeken hoe middelbaar techniekonderwijs beter kan aansluiten op mbo-techniekopleidingen en de arbeidsmarkt.