Inloopavond Ruygeborg 2

Nieuwkoop – In De Rank aan het Regthuysplein is donderdag 11 januari een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen in natuurgebied Ruygeborg.

Naast Ruygeborg 1, dat rondom boerderij De Zevensprong aan de Noordenseweg ligt en circa 50 ha beslaat, moet een tweede Ruygeborg komen. Een stuk dat ongeveer drie keer zo groot is als het eerste deel. Ruygeborg 2 loopt vanaf het eerste deel helemaal tot de kern Noorden en buigt een beetje af naar de Molenweg, Kousweg en Molenweg om zo aansluiting te krijgen met natuurgebied De Groene Jonker. De natuur zal in deel 2 in het algemeen ‘droger’ zijn, hoewel er ook natte natuur is gepland als verbinding tussen Ruygeborg I en de Groene Jonker. De mogelijkheden voor recreatie worden meegenomen in de plannen.

Tijdens de bijeenkomst op donderdag 11 januari kunnen belangstellenden het schetsontwerp voor de inrichting van het gebied bekijken. Ook zijn dan twee van de initiatiefnemers van het ontwerp aanwezig: Wim Stigter en Dirk Kunst.
De inloop wordt tussen 19.30 en 21.30 uur gehouden in De Rank, Regthuysplein 19 te Nieuwkoop. Iedereen is welkom en er is voldoende ruimte voor vraag en antwoord.
Over een maand (februari 2018) wil men het schetsontwerp vaststellen om daarna te beginnen met het voorontwerp. Rond 2021 moet Ruygeborg 2 zijn ingericht.

Meer info ook via www.veenweidengouwewiericke.nl (ga naar projecten)