Info Nationale Diabetes Challenge 2017

Nieuwkoop- Stichting VijverZorg in Nieuwkoop organiseert de Nationale Diabetes Challenge 2017 voor de regio Nieuwkoop en omstreken. Op 19 april is er en informatieavond.

de vijver

De stichting VijverZorg is een samenwerkingsverband in de eerstelijns gezondheidszorg in Nieuwkoop en Noorden die bestaat uit de huisartsenpraktijken Post/de Gooijer, Beusekom, Botman en Lammers, de Vijverapotheek en Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid. De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Doel van de NDC is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland.

Door gezamenlijk te wandelen wordt u geholpen bij het regie nemen over uw gezondheid. In kleine stappen traint u 1 x per week, samen met de zorgverleners die te maken hebben met Diabetes, tot aan de Nationale Diabetes Challenge Week van 27 t/m 30 september 2017. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en trainingsopbouw is de doelstelling om in die week vier dagen achtereen te wandelen. Drie dagen in de omgeving van Nieuwkoop en de laatste dag (30 september) op een centrale lokale in Nederland waar alle deelnemers uit het land gezamenlijk de laatste kilometers afleggen en finishen op het Challenge Diabetes Festival.

Binnen die zorg voor diabetes neemt het stimuleren van bewegen een belangrijke plaats in. De resultaten van het afgelopen jaar van de NDC waren opmerkelijk te noemen; bijna elke deelnemer viel af en voor veel mensen werd de medicatie drastisch verminderd en soms zelfs stopgezet. Ook hadden de deelnemers heel veel plezier in het wandelen met een groep. Veel groepen gaven na het festival aan door te blijven wandelen.

Op woensdagavond 19 april van 19.30 – 20.30 uur vindt er een informatie bijeenkomst plaats voor de deelnemers bij Bakker & De Vos, Vijverhof 1 in Nieuwkoop. Komt u ook? Opgeven kan bij Bakker & De Vos in Nieuwkoop tel: 0172-575261 of per email: info@bakkerendevos.nl

Het project richt zich in eerste instantie op mensen met diabetes, maar ook mensen zonder diabetes zijn van harte welkom. Meer informatie vindt u op www.nationalediabeteschallenge.nl