Ik zou wel eens willen weten ….

Nieuwkoop – Wie heeft er nog mooie herinneringen aan Jules de Corte? De blinde zanger/entertainer is al ruim twintig jaar dood, maar herleeft in de voorstelling van zijn zoon. ‘Door zijn liedjes heb ik hem na zijn dood pas ècht leren kennen’, vertelt zoon Ernst. De inmiddels 57 jarige De Corte treedt op zondagmiddag 25 februari met het programma “Lied van mijn vader” op in Theater Kaleidoskoop.

Ernst de Corte wordt op piano begeleid door Guus Westdorp en zingt de mooiste liedjes van zijn vader Jules. Jules de Corte wilde een betere wereld voor iedereen. Zijn liedjes gaan over thema’s die ons nu nog steeds bezighouden: milieu, geloof, oorlog en vrede, de commercialisering en verharding van de maatschappij. Velen kennen Jules de Corte van liedjes als “Ik zou wel eens willen weten” en “Hallo Koning Onbenul”. De Corte was een begaafd pianist, een woordkunstenaar en meester van het luisterlied.

Zoon Ernst de Corte kreeg de muziek met de paplepel ingegoten. Gitaar werd zijn instrument. Zijn roots liggen in de klassieke muziek, maar er is ook liefde voor Balkanmuziek en het lichte genre. Hij maakte al vele (Europese) tours met verschillende muzikanten en bands. Van zijn huidige liedjesprogramma vindt hij het prachtig dat ook de generatie van nu zoveel herkent in de liedjes van toen.

Aan Nieuwkoop heeft Ernst vooral mooie vakantieherinneringen. Hij zat in Delft op school, maar bracht veel vakanties door aan de Nieuwkoopse Plassen. Hij logeerde vaak in een huis aan de plas, dat van de ouders van een vriendje was. Als fietsliefhebber heeft Ernst Nieuwkoop al vaak in zijn ritten aangedaan.

Wie de voorstelling in Theater Kaleidoskoop op 25 februari bijwoont, waant zich weer even terug in de tijd. De tijd van rustige muziek, maar soms krachtige teksten. Met je ogen dicht, zou je het inderdaad wel eens willen weten ….

Kaarten (16 euro, incl. consumptie) zijn te koop via www.kaleidoskoop-nieuwkoop.nl of op maandagmiddag tussen 13.00-15.00 uur aan de zaal van Theater Kaleidoskoop te Nieuwkoop, De Verbinding 2.