Iedereen blij met Aardamseweg

Nieuwkoop – Het heeft flink wat voeten in aarde gehad, maar uiteindelijk is iedereen blij en tevreden met een volledig opgeknapte en heringerichte Aardamseweg. Woensdag was er een klein feestje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wethouder Elkhuizen luister naar de heer Martens (met microfoon)

In het restaurant gedeelte van sporthal De Vlinder waren woensdagmiddag enkele tientallen bewoners, een aantal gemeentelijke medewerkers, twee raadsleden, één wethouder en natuurlijk menen van aannemer Bunnik.

Wethouder Elkhuizen had de regie en hij schetste hoe het proces van de uiteindelijke renovatie tot stand was gekomen. ‘We hebben onze lessen uit het verleden geleerd en middels een goed democratisch overleg hebben we uiteindelijk dit resultaat bereikt. Dat is niet zo zeer onze verdienste, maar die van u.’

Elkhuizen doelde op de medezeggenschap via de klankbordgroep Verkeer Ter Aar ZuidWest onder aanvoering van Geert Martens en op de werkgroep Verkeersveiligheid Aardamseweg (van aanwonenden). Vanuit die laatste groep sprak H. van Sprang een dankwoord en vanuit de klankbordgroep liet ook G. Martens lovende woorden horen. ‘Wij heffen ons na een laatste verkeersmeting (de eindmeting) op en hoen dat de dorpsraad het verder oppakt,’aldus Martens.

De heer G. van Doorn van aannemer Bunnik was ook lovend over het opgeleverde werk. ‘Het was goed en doordacht voorbereid, bedankt voor de samenwerking.’ Van Doorn solliciteerde direct naar het het volgende werk: de aanleg van de rotonde of sloop van de sporthal. Tenslotte gaf hij een miniatuur van het werkzaamheden bord aan wethouder Elkhuizen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

R. Veelenturf ontvangt het miniatuurbord van de wethouder, rechts de heer Van Doorn

Elkhuizen was daar blij mee, maar wilde dat niet op zijn kamer. ‘Ik denk dat het beter op z’n plaats staat op de werkplek van een jonge verkeersdeskundige die net bij onze gemeente is begonnen: R. Veelenturf. Ik hoop dat je nog vaak dergelijke waarderingen mag krijgen, want dan doe je het goed.’

Onder het genot van een drankje werd er daarna nog wat nagepraat.