Het wordt kouder

Regio – In het weekend blijft het vrij zonnig. Door een oostenwind daalt de middagtemperatuur naar 5-7 graden. Na het weekend is het guur.

Vandaag, vrijdag, begint de dag koud met op grote schaal gevoelstemperaturen rond of onder het vriespunt. Regionaal is het mistig en op enkele plaatsen kan dichte mist hinder opleveren. In het noordoosten en vooral in het westen is kans op laaghangende bewolking. In het oosten is het vrij zonnig en later gaat ook in het westen de zon schijnen.

In de middag is het vrij zonnig met 8-9 graden in het noorden en 10-11 graden in het zuiden. In de nacht daalt de temperatuur naar een enkele graad en lokaal kan het een beetje vriezen.

Zaterdag is het zonnig met maxima van 7 graden in het noordoosten tot 9 in het zuiden. Voor de tijd van het jaar zijn dit normale waarden. Er staat iets meer wind dan op vrijdag, maar de wind is nog wel matig van kracht. In de nacht naar zondag wordt het flink koud met op grote schaal 1-3 graden vorst.

Zondag is het wat kouder dan normaal. Aan het begin van de ochtend vriest het in het binnenland een beetje en later de ochtend is het 2-5 graden. De ochtend verloopt zonnig en ‘s middags wordt het 5 graden in het noordoosten en zo’n 7 graden in het zuiden en de Randstad. In avond en de nacht naar maandag neemt de bewolking toe en de wind trekt iets aan.

Ook na het weekend blijft het koud.

Bron: weeronline