Het koelt af

Regio – Vandaag nog wat zon, maar dinsdag kot er regen en waait het flink. Op lange termijn lijkt het gevoelig kouder te worden.

Vandaag, maandag, start de dag in het zuidelijk deel van Nederland regenachtig. In het noorden, midden en westen is het morgenochtend half tot zwaar bewolkt met mogelijk lokaal een licht buitje. Vanmiddag is het overal droog en vanuit het noorden klaart het overal steeds beter op. Het wordt 14-15 graden en er waait een matige wind uit het noorden tot noordwesten. Aan zee is de wind in de ochtend vrij krachtig, 5 Bft. ‘s Avonds zwakt de wind tijdelijk af, maar in de nacht steekt een stevige westenwind op. Ook neemt de bewolking toe en vooral in het noorden kan het later in de nacht regenen.

Dinsdag is het echt herfst. Het is zwaar bewolkt en het waait flink. In het binnenland is de westen- tot noordwestenwind matig of vrij krachtig. Aan zee waait het krachtig tot hard (6-7 Bft.). Op de Wadden is kans op een stormachtige wind (8 Bft.) en windstoten tot circa 75 km/uur. In het noorden, midden en oosten van het land kan het af en toe wat regenen. Het wordt circa 14 graden, maar door de wind zal het in de kustgebieden, vooral in het noorden, gevoelig kouder aanvoelen.

Ook woensdag is er veel bewolking en kan af en toe wat regen vallen. Om grote hoeveelheden gaat het niet. Er waait een matige tot aan zee krachtige noordwestenwind en het wordt 14-16 graden met de hoogste temperaturen in Zeeland.

Donderdag en vrijdag blijft de middagtemperatuur op 13-15 graden uitkomen. Donderdag belooft een overwegend droge dag te worden. Voor vrijdag staat regen op het programma.

Bron: weeronline