Het blijft dorstig weer

Regio – De warmte lijkt voorgoed te zijn verdwenen, maar de droogte nog niet. Er komen wel wat buien, maar het te droge land blijft “dorstig”.

Vanochtend heeft het oosten nog te maken met een aantal plensbuien. In de rest van het land is het droog en breekt de zon door. In de westelijke kustprovincies is het helemaal zonnig. De temperatuur ligt precies rond normaal voor half augustus met 21 graden aan zee, 23 in het midden van het land en 24 in het zuidoosten. De westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig. ‘s Avonds koelt het wel snel af.

Zaterdag neemt in de westelijke kustprovincies de bewolking toe. In het binnenland is het eerst zonnig, maar ontstaan geleidelijk stapelwolken. In de middag is er overal een mix van wolken en zon. Met name het noorden maakt een kleine kans op een spetterbuitje. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 21 graden aan zee, 23 in Utrecht en lokaal 25 in het oosten van Brabant en in Noord-Limburg.

Zondag stroomt warmere lucht ons land binnen, maar dit gaat ook gepaard met wat meer bewolking. In het zuiden is de zon het vaakst te zien. In de kustprovincies komt de meeste bewolking voor en is kans op een buitje. De Wadden maken de grootste kans op een bui. Het wordt 22-24 graden in de kustprovincies, 25 in het midden van het land en 26 à 27 in de oostelijke regio’s. De zuidwestenwind is matig in het binnenland en (vrij) krachtig aan zee.

Na het weekend verandert er weinig. Een zuidwestenwind voert vrij warme en vochtige lucht aan. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Soms ontstaat een buitje, maar meestal is het droog en dat betekent dat de droogte toeneemt. De temperatuur ligt daarbij tussen 22 graden aan zee en 26 in Limburg.

Bron: weeronline