Herfst is gearriveerd

Regio – De herfst is definitief gearriveerd. We krijgen typisch Nederlands herfstweer met een afwisseling van zon, stapelwolken en enkele buien.

Maandag: Voor liefhebbers van mooie wolkenluchten is het genieten geblazen en ook regenboogspotters worden op hun wenken bediend. De temperatuur ligt rond een graad of 14, ietsje onder de normale waarden. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind. In de kustgebieden waait het vrij krachtig tot krachtig.

Dinsdag trekt een gebied met lichte regen van noordwest naar zuidoost over het land. Daarbij is het overwegend grijs. Er staat veel wind en de maximumtemperatuur komt uit op 13-15 graden. Wind en regen maken het voor het gevoel behoorlijk fris.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op een enkele bui. De middagtemperatuur fluctueert. Dagen met maxima van 15-20 graden wisselen af met dagen waarop het een paar graden frisser is. Aanvankelijk is er vrij veel bewolking, maar in de tweede helft van de week is meer ruimte voor de zon.

Bron: weeronline