Herenboerderij in Nieuwkoop

Nieuwkoop – Een groep enthousiaste initiatiefnemers is bezig met het opzetten van een Herenboerderij in de buurt van Nieuwkoop.

Maar wat is een Herenboerderij?
Dit is een boerderij waarbij het duurzaam verbouwen van voedsel prioriteit nummer een is. Het werkt als volgt:
Een Herenboerderij kan alleen worden opgezet als veel huishoudens meedoen, samen bent u eigenaar van zo’n boerderij. U vormt met elkaar een coöperatie. Deze coöperatie neemt een ervaren boer in dienst die het voedsel produceert zoals zij dat willen. Hierbij kunt u denken aan verbouwen van groente, fruit, aardappelen en het houden van varkens, runderen en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt ongeveer 500 mensen (200 huishoudens). De eerste Herenboerderij is opgericht in Boxtel en draait vanaf de zomer 2016. Daarna zijn er verspreid over Nederland nog meer van deze duurzame boerderijen opgericht.
Wilt u hier meer over weten? Op 11 maart 2019 is er een informatieavond in het gemeentehuis in Nieuwveen van 20:00 tot 21:00 uur. U kunt zich daarvoor aanmelden via groenehart@herenboeren.nl of via 06-22691468. Kijk voor meer informatie op www.groenehart.herenboeren.nl.