Heerlijk herfstweekje

Regio – De week begint met een mix van zon, stapelwolken en enkele buien. Vanaf dinsdag is het droog.

Vanochtend (maandag) trekken enkele buien vanuit het noordwesten over het land. Er ontstaan stapelwolken en tussendoor schijnt de zon. De noordwestenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Vanmiddag komen de liefhebbers van Nederlandse wolkenvelden aan hun trekken: stapelwolken en diepblauwe luchten wisselen elkaar in hoog tempo af. Vanavond valt de wind weg en daardoor kan het flink afkoelen, kans op wat vorst (!) en er kunnen dichte mistbanken ontstaan.

Dinsdagochtend start de dag regionaal met dichte mist. De mist verdwijnt in de tweede helft van de ochtend geleidelijk en ’s middags is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft waarschijnlijk droog. De middagtemperatuur komt uit op een graad of 16. Er staat een overwegend zwakke wind uit veranderlijke richtingen. Dinsdagavond verdwijnen de stapelwolken en wordt het overwegend helder en opnieuw koud.

Woensdag belooft een prima herfstdag te worden met veel zon en enkele stapelwolken. De meeste zon is weggelegd voor het zuiden. De maximumtemperatuur komt op 17 à 18 graden uit en dat zijn vrij normale waarden voor eind september. Het blijft droog en de zuidwestenwind is zwak tot matig.

Donderdag wordt de warmste dag van de week met middagtemperaturen van 19-21 graden. Wederom krijgt het zuiden veel zonneschijn. In het noorden is kans op wolkenvelden en een enkele bui.

De dagen daarna wordt het iets minder warm maar de neerslagkans is klein en waarschijnlijk blijft het droog.

Bron: weeronline