HCN start op kunstgraswaterveld

Nieuwkoop – De aannemer moest wel 28 hockeyvelden aanleggen deze zomer in Nederland, maar zorgde er toch voor dat het veld in Nieuwkoop op tijd klaar was. Het nieuwe veld was een goede reden voor een feestelijke openingsdag bij Hockeyclub Nieuwkoop.

Zaterdag 1 september stond helemaal in het teken van het nieuwe kunstgraswaterveld. Het begon in de middag met een clinic van hockeyinternational Robert Kemperman voor de jeugdleden. Vervolgens speelden diverse teams tegen elkaar. Voorzitter Michiel Pelser en wethouder sport Guus Elkhuizen openden het veld officieel. Vooral de vrijwilligers die veel tijd hebben besteed aan de voorbereidingen voor het nieuwe veld kregen veel lof. ‘’Sportclubs in Nieuwkoop hebben een belangrijke functie voor de buurt. Daarom is het extra bijzonder dat zoveel vrijwilligers zich hiervoor inzetten.’’

Er was een flinke opkomst waarbij jong en oud uitgenodigd waren deel te nemen aan deze opening. Zo was er voor de kleintjes een stormbaan aangelegd met springkussens en een ballenbak. Na de officiële opening van het veld, volgde een wedstrijd van oud heren 1 tegen heren 1. Na deze wedstrijd kon iedereen genieten van de barbecue waarbij lekkere hamburgers, saté en friet werd geserveerd.

Bron: FB HCN

Het nieuwe kunstgras mag dan wel een kunstgraswaterveld zijn, de regen van woensdag was iets te veel van het goede. Alle trainingen voor die dag werden afgelast.