Hart en vaatziekten? Bewegen helpt!

Nieuwkoop, Bewegen is gezond voor iedereen en zeker ook voor mensen met ziekten of aandoeningen van het hart of de bloedvaten.

Hart6

Juist voor patiënten na een hartinfarct, met hartfalen of na hartoperaties, maar ook voor patiënten met hoge bloeddruk, hartritmestoornissen of problemen met de bloedvaten, is bewegen een goed medicijn!

Via training wordt het lichaam gedwongen zich aan te passen aan de eisen die eraan gesteld worden. Zo volgt er bijvoorbeeld na een hartinfarct meestal een periode van intensieve training in het ziekenhuis om de patiënt te laten ervaren dat het hart nog veel aankan. Door de training neemt het zelfvertrouwen van de patiënt toe en durft deze zelf meer in beweging te komen. Echter zodra dat programma achter de rug is weet de patiënt vaak niet waar en op welke manier de training voortgezet kan worden.

De fysiotherapeuten bij Bakker & De Vos, centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop zijn gespecialiseerd in de begeleiding van patiënten met hartaandoeningen. Zowel in de fysiotherapie als in de FysioSport bent u zodoende verzekerd van de juiste persoonlijke begeleiding waardoor het sporten op een verantwoorde en veilige manier kan plaatsvinden.

Ook voor doorbloedingsproblemen in de benen, de z.g. etalagebenen, bent u bij Bakker & De Vos aan het goede adres. De praktijk is aangesloten bij ClaudicatioNet, hetgeen een garantie is voor een optimale begeleiding van de bij deze aandoening meest effectieve behandeling, de looptherapie onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Meer weten of gewoon aan de slag? Neem contact op met Bakker & De Vos via telefoonnummer 0172-575261 of via info@bakkerendevos.nl Meer weten? Kijk op www.bakkerendevos.nl Binnenlopen in gezondheidscentrum De Vijver kan natuurlijk ook.