Harmen Kooistra exposeert in bieb

Ter Aar – Harmen Kooistra, kunstenaar uit Bodegraven, exposeert van 14 maart tot 9 mei in de bibliotheek aan het Beukenpad 2 in Ter Aar.

Harmen Kooistra (foto RTV Bodegraven)

Kooistra maakt pen- en potloodtekeningen, etsen, aquarellen en schilderijen, waarbij vooral het Hollandse polderlandschap centraal staat.
Het buiten schetsen in de vrije natuur, tekenen in de stille polder, om zo indrukken vast te leggen: Avondstemming, wintergezicht, sfeer proeven op een mistige dag, genieten van donker-dreigende luchten met fraaie regenbogen, knotwilgen aan een slootkant, molens in de verte…
Die vrijheid van het kunstenaar zijn, dat staat bij hem voorop.
Harmen voelt zich zeer sterk aangetrokken tot het leven en werk van Rembrandt, (vooral zijn etsen). Ook Andreas ScheIfhout,(Hollandse poldergezichten), en Barend Cornelis Koekkoek, (Bosgezichten), inspireren hem.
Harmen Kooistra heeft in samenwerking met de Jostiband uit Zwammerdam aquarellen gemaakt bij de liedjes die uitgevoerd worden. Ook heeft hij vier boekjes gemaakt met eigen gedichten over het weer in Holland en maakt al vanaf 1985 elk jaar een kalender met 12 tekeningen van Bodegraven.
Daarnaast geeft Kooistra ook teken- en schilderlessen.