Hardleerse Zevenhovenaar

Zevenhoven – De 63-jarige man uit Zevenhoven, die maandag werd betrapt op het rijden in een voertuig terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard, werd dinsdagochtend opnieuw aangehouden.

De man werd door een oplettende agent gezien terwijl hij weer in zijn auto reed. De man was gisteren al met een dagvaarding naar huis gestuurd, de zaak van vanochtend zal daarbij gevoegd worden en dan moet de man zich voor beide zaken verantwoorden bij de rechter.

De man zal terecht staan voor overtreding van artikel 9 van de Wegenverkeerswet, daarop staat een maximumstraf van 3 maanden celstraf en/of een geldboete van maximaal 8200 euro.

Het beleid van het Openbaar Ministerie (OM) is dat bij een derde overtreding de auto ook in beslag genomen word. Dit is de man ook duidelijk gemaakt. Hierbij maakt het niet uit of het de eigen auto is, of die van iemand anders. Bij een volgende overtreding zal de auto waar de man dan in rijd dus in beslag genomen worden. Daarnaast neemt de man nog meer risico’s, de verzekeringmaatschappij zal bij een aanrijding alle schade op hem verhalen, dit omdat hij bewust rijd terwijl hij weet dat dit niet mag.