Harde wind en sterke windvlagen

Langeraar -Op de Langeraarse plassen werd zondag 21 augustus een zeilwedstrijd gevaren door de leden van de WSVL voor de Van Kints Trofee.

P1120509

De weersverwachting, harde wind en veel regen, voorspelde voor deze zondag niets veel goeds, maar gelukkig bleef de regen uit. Waarschijnlijk door die voorspellingen was de opkomst matig, maar wel voldoende om een wedstrijd te varen. Er startten vijf boten, het minimum voor een wedstrijd.

Gekozen werd voor Baan C en de boeien lagen ver uiteen, zodat er lange rakken gevaren konden worden. Dit was ook wel nodig, want met windkracht vier,  met uitlopers naar vijf   beaufort, vlogen de boten over het water en menig keer liep het water over de gangboorden  van de 16m2. Voor de lasers was het ook hard werken, die hadden heel veel last van de windvlagen.

Gelukkig bleef iedereen overeind, maar bleef het hard werken voor de bemanning. Bij deze wind wordt een klein foutje, met als resultaat direct enkele meters achterstand, keihard afgestraft. Op de voordewindse rakken kon behoorlijk vaart gemaakt worden, waardoor het veld een paar keer van positie veranderde. Binnen een uur kwamen alle boten binnen en konden de zeilers genieten van de nodige verfrissingen en sloten zij deze heftige zeilmiddag af met een heerlijke pizza.

De uitslag van deze wedstrijd voor de Van Kints Trofee:
1. Wim en Agatha van Kints:  (16m2)
2. Gerard van der Hoorn en Pieter de Graaff: (16m2)
3. Joost van Leeuwen: (laser)