Hannes Minnaar terug in Nieuwkoop

Nieuwkoop – In haar zevenentwintigste seizoen brengt Stichting Kamermuziek Nieuwkoop opnieuw vijf ensembles van internationaal niveau naar de Remonstrantse Kerk.

Het eerste optreden in de nieuwe serie komt voor rekening van het inmiddels vermaarde Van Baerle Trio, met een hoofdrol voor meesterpianist Hannes Minnaar, die precies vijf jaar geleden zijn solodebuut maakte in Nieuwkoop. Nu is hij terug in Nieuwkoop met het Van Baerle Trio, werken van Beethoven, Keuris en Schumann.

Op zondag 18 november aanstaande brengt hij twee musici van wereldklasse mee: violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder, net als Minnaar zelf kanjers met een indrukwekkende eigen carrière. Samen spelen zij pianotrio’s van Ludwig van Beethoven, Tristan Keuris en Robert Schumann.

Zomaar een greep uit de talloze lovende recensies:

liefdevolle aandacht’, ‘uitmuntend samenspel’, ‘homogeen als een Siamese drieling’, ‘flair en passie’, ‘verpletterende, onwaarschijnlijk gave interpretatie’.

Het in 2004 opgerichte van Baerle Trio vestigde zijn internationale reputatie in korte tijd. Ze wonnen het Vriendenkrans Concours, de Kersjesprijs, het ARD Concours München, een Edison Klassiek: het kon en kan niet op. Iedere liefhebber van kamermuziek heeft het ensemble in zijn hart gesloten!

Wie wat waar:

Van Baerle Trio, met werken van Beethoven, Keuris en Schumann: zondag 18 november 2018 / aanvang 14.30 uur / Remonstrantse Kerk, Dorpsstraat 131, Nieuwkoop

Kaarten: volwassenen € 25,00 / kinderen en jongeren t/m 18 jaar € 6,00 / verkrijgbaar bij ’t Gouden Hart van Nieuwkoop, Dorpsstraat 105, 0172-579292. Meer info via www.kamermuziek-nieuwkoop.nl