Halve Marathon Nieuwkoop 2 september

Nieuwkoop – Zondag 2 september kunnen de hardlopers en wandelaars weer hun hart ophalen tijdens de mooiste loop in het Groene Hart van Holland, de Halve Marathon van Nieuwkoop.

Archieffoto eerdere editie van Halve Marathon

De halve marathon maakt vanuit Nieuwkoop een mooi rondje in het Nieuwkoopse plassengebied via Noorden, het Noordse dorp naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via een slingerende weggetje naar het pittoreske dorpje de Meije en van daaruit via het fraai vernieuwde Meijepad weer terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over 10 kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon.

Buiten de 10 kilometer en de halve marathon is er ook nog een wedstrijd over 5 kilometer, een jeugdloop over 1 kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke surprise is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken; er zijn diverse loopafstanden, variërend van 10 tot maar liefst 25 kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl