Halve Marathon 3 september

Nieuwkoop – Hardlopers en wandelaars kunnen zondag 3 september hun hart weer ophalen als vanuit het centrum van Nieuwkoop voor de 31e keer de Halve Marathon van Nieuwkoop wordt gelopen.

marathon

Archiefoto Marathon Nieuwkoop

Ook voor het publiek is er die middag veel te genieten; fraaie sport, muziek afgewisseld met het live verslag van de halve marathon vanaf de motor, lekkere hapjes en gezelligheid op het finishterrein in het aantrekkelijke dorpscentrum van Nieuwkoop. Met de, sinds enkele jaren, vernieuwde start/finish plek in het dorpscentrum kan het publiek de lopers nog beter zien en dus ook aanmoedigen.

Vanaf 09.00 uur kunnen de wandelaars inschrijven voor prachtige wandelroutes van 10, 15, 20 en 25 kilometer door de Nieuwkoopse natuur.

De Halve Marathon en de 10 kilometer hardloopwedstrijd starten om 13.15 uur; de halve marathon vanuit het dorpscentrum en de 10 kilometer start op de Hollandse kade in de Meije. De deelnemers aan deze afstand worden vanaf 12.30 uur per bus naar hun startplek gebracht. Er zijn maar liefst 3 bussen beschikbaar.

Vóór de start van de halve marathon zijn er om 12.30 uur de kinderloop over 600 meter en om 12.45 uur de jeugdloop over 1 kilometer. Uiteraard is er na afloop van de loop een verassing voor de kinderen! De 5 (5,8 km) kilometer wedstrijdloop vindt sinds enkele jaren op een veel aantrekkelijker parcours plaats.

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl