Hallo allemaal ….

Nieuwkoop – De gemeenteraad komt dinsdag 27 maart voor een laatste klusje en het afscheid bijeen in het gemeentehuis te Nieuwveen. Donderdag de installatie van de nieuwe raad.

De laatste opdracht is verslag doen van het onderzoek of de gekozen leden ook daadwerkelijk in de nieuwe raad mogen plaatsnemen. Naar verwachting zal iedereen aan de eisen voldoen en na “groen licht” volgt een afscheid.

Vertrekkende raadsleden zijn: SBN: Lyna Kant; CDA: Arie van Wijk en Nicolette Oosterhof, VVD: Jan Hardenberg; NN: Jan Tersteeg; D66: Marco Oehlenschläger, Olga Jacobs en Martin Hoekstra.

Installatie

Op donderdag 29 maart is de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Officieel begint de zittingsperiode op de achtste dag na de verkiezingen. Dan vindt ook de eerste vergadering plaats en leggen de nieuwe leden de eed of belofte af. Vanaf dan zijn ze raadslid.

V.w.b. D66 is het volgens de lijst Annette Pietersen (voorheen wethouder) die in de raad zitting mag nemen voor D66. Of dat ook gebeurt, is niet geheel duidelijk. De partij is nog in beraad. Bij SBN treden aan: Guus Elkhuizen, Lizet Keijzers, Remco Hendriks, Marco Slinger, Leo Visser en Ines de Ridder. Bij het CDA zijn Antoinette Ingwersen, Oana Popa en Brent Wijshijer de nieuwelingen en blijven Kees Egberts en Leon Zoet zitten. Voor de VVD treedt Larissa Spierenburg-Wernars voor het eerst aan en zij wordt geflankeerd door Tom de Kleer, Paul Platen en Quinten van Dobben. Bij NN is René Carlier de vierde man in de fractie, die verder bestaat uit Pien Schrama, Berry Dors en Kees Hagenaars. Bij de SGP/CU blijft Elias van Belzen gewoon op zijn post.

Benoeming wethouders

Er moeten natuurlijk ook nieuwe wethouders komen. In de eerste vergadering kan de nieuwe raad die al benoemen, maar dat hoeft niet. Zolang er nog geen nieuwe wethouders zijn, blijven de oude in hun functie. (demissionair)