Groen licht Driekoppenland

Nieuwkoop – De overeenstemming inzake de bouw van 54 woningen in Driekoppenland (Noorden) was er een paar weken geleden al. Toch was er donderdag 14 september nog behoorlijk wat gesteggel in de raad.

20170914_220019

De jeugd van Noorden is in ieder geval blij met het positieve besluit van de raad

Juist tijdens deze besluitvormende raad waren er twee insprekers, die hun beklag kwamen doen over het “niet luisteren’ van de gemeente. ‘We kunnen wel inspreken, maar u luistert niet.’

De twee insprekers zijn niet tegen de bouw van huizen in Noorden, maar de ontsluiting via de Gerberastraat en Prolkade vinden ze maak niks. Wethouder Elkhuizen zei niet verbaasd te zijn, maar tegelijk ook teleurgesteld. ‘Als je echt wil dat er gebouwd gaat worden, kom dan eerder en op andere wijze met je bezwaar.’

De insprekers beweren echter dat ze al meerdere keren hebben ingesproken, maar dat er niet wordt geluisterd. Elkhuizen zei later dat het nooit iedereen naar de zin gemaakt kan worden en dat niet de hele Gerberastraat “in bezwaar” is.

Ondanks de bezwaren gaf de raad donderdag groen licht voor de start van Driekoppenland. Een bouwplan dat als burgerinitiatief uit het dorp Noorden zelf komt. Op de publieke tribune waren ook jeugdige Noordenaren, die wensen dat de bouw zo snel mogelijk begint.

Meer nieuws uit de gemeenteraad leest u zaterdag op RTVLokaal