Groene Hart Lyceum scoort 20 mille

Regio – Het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn zamelde in november geld in voor Edukans en Young Africa, twee goede doelen die onderwijs bevorderen in arme delen van Azië en Afrika. Op 18 december werd € 20.000,- overhandigd.

Deze goede doelen-dag maakte deel uit van de viering van het honderdjarig bestaan van de school. De dag op 15 november behelsde onder meer een fancy fair, sponsorzwemmen en een veiling. De fancy fair bracht € 4.000,- op en de fancy fair €2.250,-. Het sponsorzwemmen, waarbij de onderbouwleerlingen in zwembad Aquarijn zo veel mogelijk baantjes zwommen, was het klapstuk van de dag met een opbrengst van € 9.000,-. De twee havo 5-leerlingen die deze actie als hun profielwerkstuk hadden georganiseerd, Jonah Demmendaal en René Bruggeman, mochten ieder een cheque van €10.000,- overhandigen.

Voor Edukans kwam Henk van der Leen het bedrag in de aula in tijdens de grote pauze ontvangst nemen. Zijn organisatie helpt kinderen om onderwijs te volgen in Afrika en Azië, het bedrag van het Lyceum is bestemd voor India. Henk van der Leen: “Dank zij acties als die van het Lyceum en haar leerlingen, kunnen bijna 3,5 miljoen kinderen naar school. Bijzonder is dat daar ook veel meisjes bij zijn, wat niet overal in de wereld vanzelf spreekt.”

Namens Young Africa was Kees Cluistra naar Alphen gekomen. Hij bedankte iedereen voor het prachtige bedrag. “Hier kunnen we weer veel kinderen mee helpen.” Astrid Schouten, directeur van het Lyceum, complimenteerde de leerlingen nogmaals met hun inzet. “Erg bijzonder dat we met zijn allen dit mogelijk hebben gemaakt.”

Kees Cluistra (Young Africa), Astrid Schouten, René Bruggeman, Jonah Demmendaal en Henk van der Leen (Edukans)