Grijs, zacht en buiig

Regio – Tot en met maandag is het wisselvallig en zacht. Tijdens Kerst is het overwegend droog met veel bewolking. De temperatuur daalt naar 7-9 graden.


Vandaag, vrijdag, is het ‘s ochtends bewolkt en nat door passage van een groot regengebied. Daarbij staat een matige zuidenwind. Aan het eind van de ochtend neemt in het uiterste zuidwesten de regen af. Met het wegtrekken van de regen gaat het ook wat harder waaien met aan de Zeeuwse kust een krachtige tot harde zuidwestenwind. Ook vanavond blijft het nog een tijdje behoorlijk onstuimig.

Zaterdag zijn er veel wolkenvelden, maar zo nu en dan kan de zon even doorbreken. Verspreid over het land komen enkele buien voor, maar het is lang niet zo nat als op vrijdag. Het is wat onstuimig met een matige tot vrij krachtige westenwind. Aan de kust is de wind krachtig tot hard. Het wordt 9 graden in het noorden, 11 in het midden en lokaal 12 graden in het zuiden.

Zondag wordt een kopie van de zaterdag. In de ochtend is het op een enkele bui na droog. In de middag en avond zijn er perioden met regen. Het wordt een vrij grijze dag en er staat een matige zuidwestenwind.

Na het weekend is het overwegend grijs met af en toe nog een bui en ook voor de kerstdagen lijkt dat het geval te zijn.

Bron: weeronline