Gravenruiming Ter Aar

Nieuwkoop – De gemeente maakt bekend dat er vanaf januari 2019 graven worden geruimd op de begraafplaats aan de Westkanaalweg in Ter Aar.

Het betreft algemene graven, waarvoor een grafrust geldt van minimaal tien jaar. De begravingen van de graven die geruimd worden, hebben plaatsgevonden tussen 1997 en 2006. Er wordt ruimte gemaakt voor nieuwe graven. Bij het ruimen van de graven worden de stoffelijke resten in een verzamelgraf herbegraven.
Belanghebbenden
Elke belanghebbende heeft een brief gekregen. Helaas is niet van elk graf een belanghebbende bekend, zo laat de gemeente weten.
Het gaat om de graven A1 – A22. Op de gemeentelijke website staat ook een plattegrond. Bent u belanghebbende en heeft u geen brief gekregen dan kan men tot uiterlijk 1 oktober 2018 contact opnemen met het Klant Contact Centrum via info@nieuwkoop.nl of 14 0172.
Herbegraven of cremeren
Op verzoek van de belanghebbenden kunnen de stoffelijke resten worden herbegraven in een nieuw uit te geven eigen graf of gecremeerd. Op het te ruimen graf is waarschijnlijk een gedenkteken of grafsteen en/of beplanting aanwezig. Als belanghebbenden de grafbedekking willen behouden dan is dit mogelijk.