Gratis informatiebijeenkomsten over erf- en schenkbelasting

Regio – Wat gebeurt er eigenlijk met uw geld als u er niet meer bent? Door tijdig actie te ondernemen en de zaken goed te regelen, kunt u uzelf en uw naasten veel geld en leed besparen. Wilt u weten hoe? Meld u dan aan voor één van de twee gratis informatiebijeenkomsten over (levens)testamenten, erfenissen en schenkingen op 6 of 13 november.

Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden en rekenvoorbeelden wijst Kroes en Partners u graag op de mogelijkheden. Op 6 november is er in Kaleidoskoop in Nieuwkoop een bijeenkomst. (inloop v.a. 19:30 uur) Op 13 november kunnen belangstellenden naar het Parktheater in Alphen aan den Rijn (inloop v.a. 19:30 uur)

In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 2 miljard euro aan erf- en schenkbelasting afgedragen. Dat is een groot bedrag dat naar de fiscus gaat, terwijl de meeste mensen juist zélf de regie willen houden over hun nalatenschap. De meeste mensen denken dat alles automatisch bij wet geregeld is. ‘Dat is een misvatting,’ vertelt notaris John Kroes:

Achterkant van een bierviltje

Kroes heeft in het verleden al vaker dit soort bijeenkomsten georganiseerd. Uit de verhalen van bezoekers blijkt dan steeds weer hoe vaak het nog misgaat. Kroes: “Als mensen al een testament hebben, dan stamt dat vaak uit een ver verleden en hebben zij er nooit meer naar omgekeken. De wet biedt tegenwoordig veel mogelijkheden om het vermogen veilig te stellen, maar dan moet dat wel tijdig geregeld worden bij de notaris. Denk bijvoorbeeld aan een aanpassing van de huwelijkse voorwaarden, een goed (levens)testament of een schenkingsplan. Mensen schrikken daar soms voor terug, omdat zij denken dat het heel ingewikkeld is. Niets is minder waar; geef mij de belangrijkste gegevens en ik reken op de achterkant van een bierviltje zo uit hoeveel zij eventueel kunnen besparen. Ons advies is altijd vakwerk en maatwerk, maar vooral mensenwerk in gewone mensentaal.”

Voor meer informatie en aanmelding bezoekt u de website van Kroes en Partners: www.kroesenpartners.nl