Gouden Zonnebloemviering

Zevenhoven – In de prachtig gerenoveerde Dorpskerk hebben tachtig gasten, vrijwilligers en oud-vrijwilligers het gouden jubileum van de Zonnebloem afdeling Zevenhoven gevierd. De middag werd opgeluisterd door een muzikaal optreden van De Vrolijke Noot en werd afgesloten met een warm en koud buffet.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met een versierde cupcake heette penningmeester Gerrie van ’t Wout woensdag 10 oktober iedereen welkom. Zij ging terug naar eind jaren ’60 toen de Zonnebloem in Zevenhoven werd opgericht en er elke 14 dagen een handwerkmiddag werd georganiseerd in het Ontmoetingscentrum naast de katholieke kerk. In de loop der jaren maakten deze middagen plaats voor andere activiteiten: bingo-middagen, de Sinterklaasbingo met erwtensoep en brood met katenspek, de jaarlijkse kerstviering met een feestelijke broodmaaltijd en diverse uitjes naar musea, Madurodam, de Keukenhof, Avifauna, een rondvaart door de Amsterdamse grachten en pannenkoeken eten. De laatste jaren is daar nog de verrassingsmiddag bij gekomen. Vorig jaar is men wezen varen op de Nieuwkoopse Plassen en dit jaar zorgde Koek en Snoepie met verhalen over en proeven van nostalgische koekjes en snoepjes voor een gezellige middag. En natuurlijk niet te vergeten: de inmiddels 15 vrijwilligers die deze activiteiten mogelijk maken en zich ook inzetten om dorpsgenoten regelmatig een bezoekje te brengen.

Rode roos

Namens de Zonnebloem Regio Alphen aan den Rijn sprak de heer B. van der Vlist zijn felicitatie uit en prees hij de inzet van de vrijwilligers. Als blijk van dank bood hij hen allen een rode roos, als symbool van liefde voor en betrokkenheid met de fysiek beperkte medemens, aan. (zie foto)

Daarna konden de gasten genieten van De Vrolijke Noot met het programma “De Oude Zolder”.  Lia Verheul vertelde over de ontruiming van een oude zolder  waarbij veel vervlogen herinneringen naar boven kwamen uit vroegere tijden, afgewisseld met gezellige oude liedjes die door iedereen werden meegezongen.

Na het borreluurtje werd de middag afgesloten met een heerlijk warm en koud buffet dat was verzorgd door 5 medewerkers van de plaatselijke PKN. Als dank voor hun inzet voor de volledige catering werden zij door Gerrie van ’t Wout in het zonnetje gezet met een mooi boeket bloemen.

De Zonnebloem kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileum waar velen van genoten hebben.