Gladheidsbestrijding in actie

Nieuwkoop – De temperatuur daalt en er is winterweer op komst!

In het winterseizoen is het bestrijden van gladheid op wegen en fietspaden een belangrijke taak.

De medewerkers van de buitendienst Nieuwkoop staan dag en nacht paraat om de gladheid te bestrijden en voor de komende dagen gaan zij zelfs extra aannemers inschakelen om de wegen sneeuwvrij te maken. Dat doen ze met sneeuwschuiven en met strooizout. En met 200.000 kilo strooizout op voorraad kunnen zij wel even vooruit.

Bij (hevige)sneeuwval gaat de buitendienst eerst aan de slag met alle doorgaande wegen. De woonwijken zijn daarna aan de beurt. Zodra de strooiroute vrij is van sneeuw, richten ze zich op de wegen die niet in de strooiroute zitten. Wist je dat je op onze website precies kunt zien waar er gestrooid wordt? https://www.nieuwkoop.nl/home/gladheidbestrijding_45014/

Omdat de strooiploeg niet overal tegelijk kan zijn, hopen zij op uw hulp om bijvoorbeeld trottoirs schoon te houden of een paadje voor de buurman of buurvrouw te maken. Dit kunt u trouwens het beste doen met een sneeuwschuiver of bezem. Strooien tegen gladheid heeft het vooral effect als het trottoir of paadje eerst grotendeels sneeuwvrij is gemaakt.

Zout strooien (op sneeuwvrije wegen) helpt bij gladheid, maar heeft alleen effect als het volgens wordt “ingereden.” Vanwege de avondklok is het natuurlijk minder druk op de weg en op straat, dus het kan voorkomen dat het op sommige plekken ondanks het zout toch nog verraderlijk glad is.

Wees voorzichtig wanneer je de weg op gaat en geniet van het koude winterweer!