Getuigen gezocht inbraakpoging

Nieuwveen – De politie is op zoek naar eventuele getuigen van een poging tot inbraak in een woning aan het Nieuwveense Schoterveld.

Op maandag 8 januari is tussen 8.00 en 19.00 uur gepoogd het raam aan de achterzijde van de woning aan het Schoterveld (bij nr 32) open te breken. (zie foto) Heeft u iets gezien of gehoord?
Heeft u of één van uw huisgenoten:
Rond het tijdstip van de poging tot woninginbraak een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
Kent u mensen in uw omgeving die mogelijk iets hebben gezien of gehoord?
Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze poging tot woninginbraak, neemt u dan direct contact op met de politie.

Dat kan op verschillende manieren: bel 0900 8844 of bel anoniem via 0800 7000.
Een inbraak voorkomen?
Ziet u iets verdachts in uw omgeving, een persoon of een auto? Noteer het signalement of het kenteken van de auto. Voor verdachte situaties kunt u altijd bellen met het alarmnummer 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, belt u: 0900-8844.
Op de website van de politie en van het Politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u tips om een poging tot woninginbraak te voorkomen.