Geslaagde Special in Golfdag

Nieuwveen – Special in Golfdag was de eerste happening van de Golfweek van Liemeer. En wat een happening was het!

32 lichamelijk gehandicapten golfers die 9 holes Texas Scramble hebben gespeeld op de Bovenlandenbaan of de Torenbaan. De deelnemers vertegenwoordigde de golfclubs van Liemeer, Toxandria, Bergvliet, Leeuwenbergh. Zij waren geactiveerd via Golf voor Gehandicapten en via Special in Golf. Gesteund door 12 vrijwilligers van Liemeer gingen zij de baan in.

De dag is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Dirk Kuyt Foundation (fijn dat de ambassadeurs Ger en Dieuwertje aanwezig waren), gemeente Nieuwkoop, fonds Gehandicaptensport, onze eigen golfclub en de Heeren van Liemeer. Mede hierdoor gingen de deelnemers van start voorzien van een heerlijke kop koffie, met een verrukkelijke petitfour en in de baan een heerlijke wrap.

Speciaal voor deze gelegenheid hebben de green keepers de baan extra geprepareerd. Dat was ook te zien. De baan lag er prachtig bij. De zon deed zijn best om het plaatje compleet te maken.

De 12 teams leverde geweldige prestaties. Genieten, het leggen van sociale contacten en het lichamelijk actief zijn stonden bovenaan. Daarom was iedereen uiteindelijk winnaar. Na afloop werden alle scores genoemd en ook de birdies werden vermeld. Een team heeft zelfs 7 birdies gemaakt op de Aarweidelus. De scores werden bij binnenkomst gevierd met een gezellig samenzijn onder genot van drankje en borrelhap van de club.

Ook deze dag toonde weer eens aan dat Golf een sport is voor iedereen. Dit geldt dus ook voor mensen met een beperking (lichamelijk dan wel verstandelijk). Meer weten daarover; neem contact op met Golf Country Club Liemeer en vraag naar de G-commissie.