Geslaagde Meet en Greet bij Rotary

Nieuwkoop – Rotary Nieuwkoop heeft 13 februari in Kaleidoskoop een bijzonder geslaagde Meet&Greet gehouden. Doel was werkgevers en mensen die werk zoeken bij elkaar te brengen.

Frans vd Mark (re) in gesprek met statushouder Semere, terwijl wethouder Platen toekijkt 

De economie trekt aan en ook in onze regio zijn er steeds meer vacatures. Toch lukt het een aantal mensen nog niet om geschikt werk te vinden. Dit komt door allerlei oorzaken en met name mensen die pas in de laatste jaren in Nederland zijn komen (statushouders) ervaren dat als lastig. Hun taalachterstand en onbekendheid met de Nederlandse arbeidsmarkt is een belangrijke belemmering.

Wim Spierenburg van Rotary Nieuwkoop en Riham Salah van de gemeente Nieuwkoop hebben in samenwerking met een aantal andere vrijwilligers de Meet&Greet georganiseerd.

Er was dinsdagavond een flink aantal werkgevers met vacature(wensen), Rijnvicus, gemeente-ambtenaren en ook de wethouders Platen en Elkhuizen waren present.

De belangstelling van werkzoekende statushouders was overweldigend en er werden veel speeddates gehouden. Tussendoor konden met name de Nederlandse aanwezigen zelf een stukje van de de inburgeringstest maken en dat viel lang niet mee. Er waren landenpresentaties over Syrië en Eritrea en er werd ook goed voor de inwendige mens gezorgd. Veel buitenlandse hapjes, maar ook kaas en worst en natuurlijk ook een drankje.

De organisatoren waren na afloop dik tevreden over de grote belangstelling en er waren ook behoorlijk wat “matches” gemaakt, waardoor een aantal werkgevers en werkzoekenden geholpen zijn.