Genoeg te doen in herfstvakantie

Nieuwkoop – Het is herfst, blaadjes vallen van de bomen en dieren maken zich klaar voor de winter. In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen in de herfstvakantie.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland, Duin en Kruidberg, Bloemendaal, Noord-Holland, Nederland, Europa

Foto: Natuurmonumenten / Rene Koster

Op www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum aan de Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop Nu alvast een kleine opsomming:

13 oktober: OERRR varen en speuren naar vleermuizen

Een bijzondere avond van Natuurmonumenten en het IVN in Nieuwkoop. Voor alle kinderen van 9 jaar en ouder die een echte vleermuizenkenner willen worden. Met de spannende speurtocht in de Heemtuin van het IVN leer je écht alles over de vleermuis. Daarna speuren we op de Nieuwkoopse Plassen vanaf de boot naar dwerg-, water- en meervleermuizen.

18 oktober: OERRR Watersafari

Tijdens de Watersafari van OERRR leer je alles over het ontstaan van de plassen en ga je op zoek naar dieren en waterplanten. Aan boord zijn schepnetten om waterdiertjes mee te vangen.
19 en 21 oktober: OERRR Braakballen pluizen

Uilen verslinden hun prooi met huid en haar. En wat een uil niet kan verwerken, zoals botjes en haren, komt terecht in een braakbal. Ontdek tijdens het pluizen welke dieren de uil gegeten heeft. De gevonden botjes plakken we op een speciale kaart. Wie weet heb je geluk en maak je een skelet compleet!

20 oktober: OERRR varen en weerworkshop voor kinderen

Kun jij aan de wolken zien wat voor weer het wordt? Nee? Dan is deze workshop mét vaartocht écht iets voor jou! Je gaat op pad met een boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten die in zijn vrije tijd ook stormjager is.

Entree, aanmelden en/of meer informatie via www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop