Genoeg te doen in De Wel

Nieuwkoop – Tijdens de kerstvakantie is zwembad De Wel misschien wel een bezoekje waard. Het zwembad is een ontmoetingsplek voor jong en oud en eigenlijk geldt dat het hele jaar door.

Archieffoto zwemmarathon in De Wel

U kunt hier zwemmen met het gezin, een sportles volgen, banen zwemmen en ook een feestje vieren. Bedrijfsleider Marcel vertelt vol passie over de verschillende sportlessen die het zwembad aanbiedt. ‘Naast het bekende banenzwemmen, zijn er veel andere activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld op woensdagavond een Aquabootcamp. Mensen denken er vaak niet aan om te gaan sporten in het water. Maar wie snel last heeft van blessures, heeft met bewegen in het water een goed alternatief. Is bootcamp te actief, dan kunnen mensen ook kiezen voor de les Aqua-Vitaal of Aquajogging. Een les duurt drie kwartier en na afloop krijgt iedereen een kopje koffie of thee.’

Voor kinderen is er ook meer dan genoeg te doen in het zwembad. Op woensdag, zaterdag en zondag is er recreatiezwemmen. Tijdens de schoolvakanties kan dit zelfs bijna elke dag. Vaak staat het zwembad dan in het teken van een thema. Zo werd in de herfstvakantie het zwembad omgetoverd in de Halloween sfeer.

Ook voor de kerstvakantie heeft het zwembad weer leuke plannen. Badjuf Diana: ‘In de kerstvakantie zijn de peddelbootjes er weer en is het zwembad helemaal in kerstsfeer. Naast vrij zwemmen kunnen kinderen ook hun verjaardagspartijtje vieren in De Wel. Je ziet het plezier op de gezichten van de kinderen als ze lekker aan het spetteren en spelen zijn met hun vriendjes. Voor de jarige staat er natuurlijk een cadeautje klaar!’

Meer informatie over zwemmen en partijtjes in De Wel via 0172 571820 of ga naar de website van het zwembad www.dewel.nl.