Gedenkwaardige uitzending

Ter Aar – Vrijdagavond 16 februari stond er alweer een nieuwe uitzending van De Kale Kenners op de rol, slechts een week na de vorige editie. Dat had alles te maken met de beschikbaarheid van het trio en hun gasten. Maar het werd opnieuw een gedenkwaardige avond.

Het eerste uur was Bas Oostwouder te gast namens ZV De Plas. Met hem werd het waterpolo besproken als hoofdonderwerp en de overige disciplines binnen deze vereniging. Een veelzijdig man, die op meerdere fronten actief is en, zo naar later bleek, ook in het triatlon actief is geweest als beoefenaar maar nu deze sport op andere wijze ondersteunt.

Op dit moment speelt Oostwouder in een leuk team met een mix van jong en oud en treedt hij op als scheidsrechter binnen deze sport. De heren spraken onder andere over de discipline, de hardheid van de sport in zowel fysiek als mentaal opzicht en uiteraard de prestaties in zowel regionaal als mondiaal perspectief. Genoeg praatstof waardoor het uur om vloog voordat de heren er erg in hadden.

Normaal gesproken openen de mannen met voetbal, maar voor Dijar Kasim werd hiervoor een uitzondering gemaakt. Hij kwam vanuit Alkmaar naar de studio in Ter Aar. Kasim traint bij AZ de jeugd onder de elf jaar, maar is meer bekend als hoofdtrainer van Nicolaas Boys. Onder zijn hoede presteert de green-black army zeer goed in de derde klasse, maar uitlatingen over een eventuele promotie richting de historische tweede klasse werden nog niet gedaan.

Met beide teams is Kasim nog in onderhandeling over verlenging van de contracten en dat lijkt een kwestie van tijd. Een visionair die dat ook niet onder stoelen of banken steekt, maar tegelijkertijd zich bescheiden weet op te stellen. Ook op mentaal vlak is Kasim actief voor jongeren tot en met twaalf uur met Vooruitgericht Werken. Vooral de blik op de toekomst werken en minder achterom kijken kwam hier duidelijk naar voren. Een gesprek met de nodige diepgang kwam hiermee tot stand, maar ook ten einde.

Over drie weken, om precies te zijn op vrijdagavond 9 maart zijn De Kale Kenners drie uur LIVE aanwezig tijdens de Sportverkiezing van de gemeente Nieuwkoop. Dat zal om 19.00 uur vanuit Partycentrum Parola gaan gebeuren. Via 107.4 FM in de ether, op 103.4 FM op de kabel, via Ziggo kanaal 43 (kabelkrant) en uiteraard via de website www.rtvhollandsmidden.nl. Dan is heel sportminnend Nieuwkoop aanwezig en kunnen De Kale Kenners zich met hen gaan onderhouden. Kortom: Het beluisteren waard!