Fysiotherapie start weer op

Nieuwkoop/Ter Aar – Afgelopen week kregen de fysiotherapiepraktijken in Nederland eindelijk groen licht om de behandeling van patiënten geleidelijk weer op te starten.
Na de gedwongen sluiting van de fysiotherapiepraktijken in verband met de corona crisis werd er goedkeuring gegeven vanuit de beroepsorganisatie na advies vanuit het RIVM en het ministerie van VWS.
Ook bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, in Nieuwkoop en Ter Aar werd de roep vanuit de patiënten om weer behandeld te worden steeds indringender. Voor de meeste patiënten is een pauze van enkele weken nog wel op te brengen maar de afgelopen periode van ruim 7 weken werd door velen als te lang ervaren.
Inmiddels zijn in de vestigingen van de praktijk allerlei maatregelen genomen om de kans op besmetting te reduceren en om de praktijkvoering zoveel mogelijk aan te passen aan de zogenaamde 1,5 meter samenleving. Dit betekent bijvoorbeeld dat het aantal mensen in de wachtkamer beperkt zal worden evenals het aantal fysiotherapeuten dat werkzaam is op één locatie.
Uiteraard zijn er de algemene richtlijnen van de beroepsorganisatie en het RIVM die zoveel mogelijk gevolgd zullen worden zoals geen behandeling bij ziekteverschijnselen, afstand houden, handen wassen en het reinigen van behandelbanken en dergelijke tussen de behandelingen door. Ook het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen zal worden afgestemd op de behandelsituatie.
De fysiotherapeuten pakken de reeds lopende behandelingen weer op, uiteraard in overleg met de patiënt waarbij steeds een afweging zal plaatsvinden of hervatting van de behandeling verantwoord mogelijk is. Ook behandelingen aan huis zijn weer mogelijk. Speciale aandacht is er natuurlijk ook voor de grote groep kwetsbare patiënten waarbij extra zorgvuldigheid geboden is.
Indien u fysiotherapie nodig heeft neem dan contact op met de praktijk, het liefst telefonisch om het “verkeer” binnen de praktijk zoveel mogelijk te beperken. Bel 0172-575261/603195, stuur een bericht via WhatsApp 06-57821791 of een mail naar info@bakkerendevos.nl  Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.