Expositie van Willemien van Trijffel

Ter Aar – Vanaf vandaag tot 10 april exposeert Willemien van Trijffel in ‘De Bibliotheek’ aan het Beukenpad 1 in Ter Aar.

 

Willemien stelt zich voor; Ik ben Willemien van Trijffel, wonend en geboren in Rotterdam. Ik huur sinds 2 jaar mijn mooie galerie “ Het Koetshuis” in Langeraar, Langeraarseweg 146, waar veel van mijn werken te zien zijn. Voor die tijd werkte ik 12 jaar lang in mijn atelier in Bergen op Zoom, waar ik in de weekenden workshops beeldhouwen gaf, zelfs aan 2 blinde vrouwen. Samen met mijn cursisten exposeerden we ons werk regelmatig. Nu werk ik met 2 andere beeldhouwers in een atelier in Rijswijk. In Rotterdam heb ik jaren tekenles gehad van Gijs Voskuil, een oud- leraar aan de Kunstacademie in Rotterdam. Samen werkten we met uitsluitend zwart potlood in zijn atelier naar zowel portret-  als naaktmodellen. Ik leerde van hem goed kijken. En omdat hij een hele goede didacticus was, heeft hij een goeie basis in mijn werken gelegd. In opdracht teken ik portretten van zowel mensen als dieren. Later volgde ik veel workshops en ben ik me meer gaan toeleggen op steen bewerken. Ik ontdekte het mooie, soms zo doorschijnend witte albast in combinatie met oud roest. Ik heb ook een opleiding textiele werkvormen afgerond. Daarom kan ik in diverse technieken werken. Al naar gelang mijn inspiratie zoek ik de techniek erbij om mijn ziel erin te leggen. Bij aquarelleren werk ik steeds buiten en vooral op mijn favoriete Waddeneiland Vlieland of in Frankrijk. Ik zorg altijd mijn teken- of aquarelblok bij de hand te hebben.

Op zaterdag 23 februari is Willemien van 10.00 uur tot 12.00 uur in de ‘De Bibliotheek’ aanwezig om uitleg te geven over haar geëxposeerde kunstwerken.