Even verkoeling

Regio – Het lijkt wel of de weergoden ons even een “pauze om af te koelen” gunnen. Na een super zomerse en tropische periode is er een paar dagen verkoeling.

Vanochtend (vrijdag) is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. Er trekken enkele buien over het land. De meeste buien komen voor in de noordwestelijke helft. In Limburg blijft het waarschijnlijk zelfs droog. Ook ‘s middags is het licht wisselvallig met een afwisseling van zon, wolken en enkele buien. De maximumtemperatuur komt uit op 19 graden in het noordwesten en op de Wadden, 20 graden in het noordelijk en westelijk kustgebied, 21-22 in de Randstad en het midden en oosten van het land en 23-24 graden in het zuiden en zuidoosten. Hiermee is het beduidend frisser dan we afgelopen tijd gewend zijn. Vanavond toenemende bewolking, een stevig buiengebied met onweer en stormachtige wind.

Zaterdag is het prima zomerweer met zon en stapelwolken. In het noordwesten en noorden is kans op een bui. Elders blijft het waarschijnlijk droog. Het kwik stijgt naar 20-24 graden. De wind is matig tot vrij krachtig.

Zondag keert de zomer met volle overtuiging terug. De wind draait naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt uit op 26-30 graden. Op de Wadden is het een paar graden minder warm. Er zijn zonnige perioden en vooral in de noordwestelijke helft is kans op een bui.

Ook maandag lijkt zomers te verlopen met 26-30 graden. De dagen daarna is het tijdelijk iets minder warm met 20-25 graden, maar vanaf donderdag zit de temperatuur opnieuw in de lift. Het wordt dan circa 25 graden. Het weerbeeld bestaat uit zonnige perioden en wolkenvelden. Bovendien is dagelijks kans op een lichte bui.

Bron: weeronline