Even gas terug

Regio – De week start wisselend bewolkt met regelmatig ruimte voor de zon. Later kans op buien en dinsdag en woensdag verlopen zelfs onstuimig met veel wind en regelmatig buien.

wolken1

Vandaag, maandag is het wisselend bewolkt met vooral in de ochtend ook regelmatig ruimte voor de zon. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en met 20 graden op de Wadden tot 23 in het zuidoosten wordt het iets warmer dan vandaag. In de middag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen geleidelijk toe.

Dinsdag wordt het weer bepaald door een lagedrukgebied boven de Noordzee. Dit levert regelmatig buien op en ook behoorlijk veel wind. Aan zee wordt de zuidwestenwind hard, mogelijk zelfs stormachtig (windkracht 8). Tussen de buien door wordt het maximaal 17 graden.

Ook woensdag staan buien en veel wind op het programma. Aan zee waait een krachtige tot harde wind uit het westen en wordt het maximaal 15 graden. In het binnenland wordt het tijdens een droog moment 17-18 graden.

Vanaf donderdag wordt het weer wat warmer met middagtemperaturen van 20 graden of nog iets meer. Het weerbeeld blijft voorlopig wisselvallig met regelmatig buien, maar ook soms zonnige perioden.

Bron: weeronline