Emma en Levi winnen Vrije Oefening wedstrijd

Nieuwveen – Er deden zaterdag 3 juni 44 meisjes en één jongen mee aan de Vrije Oefening wedstrijd. Precies die ene jongen won met zijn partner de wedstrijd.

levi en emma

Winnaars Levi en Emma met hun diploma

In Nieuwveen werd zaterdag een Vrije Oefening wedstrijd gehouden in De Ringkant. Tweetallen of trio’s van ODI (Leimuiden), KDO (De Kwakel) en het organiserende Kwiek (Nieuwveen) deden hieraan mee. Gezamenlijk een oefening op muziek laten zien, met daarin een aantal turnelementen. Er was een A, een B en een C niveau, waarbij A de hoogste moeilijkheidsgraad kende. De deelnemers kregen als team een cijfer voor de inhoud, de uitvoering en voor het totaalplaatje Voor de inhoud kon met al dan niet met bonusonderdelen maximaal 11 punten halen en voor uitvoering en totaalplaatje maximaal 10 punten. Gedeeld door 3 leverde dat een eindcijfer op.

Op het A niveau hadden Ilse vd Berg en Sara vd Vlugt (Kwiek), voorafgaande aan de wedstrijd al een demonstratie laten zien. Ook tijdens de wedstrijd bleek dit duo dermate goed op elkaar ingespeeld, dat ze de eerste prijs pakten. (8.57) Goede tweede werd het trio Lotte Fransen, Maud Straver en Milou van Leeuwen (Kwiek) met 8,16. Dit trio maakte een spectaculaire salto op amper een meter van elkaar. Fay van Doorn en Danique Winter (KDO) werden derde.

In de B categorie won het duo Kaja Doelman en Victoria Parfiniuk (Kwiek). Tweede werd het duo Merel Hoogervorst en Wiep Slof (Kwiek) en derde Luna de Koning en Meike van Duren (KDO)

De grootste groep deelnemers kwam uit in de C categorie. Winnaar werd het duo Levi de Wit en Emma Koot (ODI). Dit duo scoorde tevens de hoogste score van de dag: 9,2 punten. Tweede werd het trio Jasmine de Boer, Madeleine Keizer en Madelynn Meeuwisse (Kwiek met 8,53 en derde werd duo Maartje vd Graft en Lisette de Boer (Kwiek) met 8,23.

De winnaars van de gouden medailles mochten hun oefening nog één keer laten zien en rond 16.30 uur kwam de wedstrijd ten einde. Het organiserende Kwiek is voornemens om volgend jaar opnieuw (2 juni 2018) een dergelijke wedstrijd te houden.