Eieren zoeken op Paaseiland

Nieuwkoopse Plassen – Tijdens het paasweekend (30 maart – 2 april) wordt eiland De Geitenkamp in de Nieuwkoopse Plassen omgetoverd tot Paaseiland. De paashaas heeft daar eieren van verschillende vogels verstopt.

Eieren zoeken (foto: Mirella Sinnige / NM)

Eieren horen bij Pasen en bij de Nieuwkoopse Plassen. Zonder eieren geen broedseizoen en geen jonge vogels. Er wordt wel gezegd dat alle vogels in mei een ei leggen, maar dat is niet helemaal waar. De watervogels in Nieuwkoop, waaronder verschillende ganzensoorten en de meerkoet, broeden vaak al vanaf begin april. “Het is weer bijna zover. De lente barst binnenkort écht los”, zegt de opgewekte jeugdmedewerker Tim de Goede van Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen.

Ieder ei is anders

Tijdens het lange paasweekend tovert Natuurmonumenten het onbewoonde eiland De Geitenkamp om tot Paaseiland. De paashaas zal hier eieren van verschillende vogels verstoppen. Zoals je allerlei paaseieren hebt; melk, wit en puur; geldt dat ook voor vogeleieren. Tim de Goede legt uit: “Ieder ei ziet er anders uit, al lijken de verschillen soms nog zo klein! Het is een mooie uitdaging om alle eieren te herkennen die de paashaas heeft verstopt. Deze activiteit is heel spannend voor kinderen en ze leren er ook nog wat van. En uiteraard zijn er op het eiland ook genoeg chocolade-eieren voor al die slimme speurneuzen.”

Wie, waar en wanneer?

Wie: Gezinnen met (jonge) kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar. Wat: eieren zoeken. Waar: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC in Nieuwkoop

Wanneer: Vrijdag 30 maart, zondag 1 april en maandag 2 april 2018 ( Elk halfuur zijn er diverse afvaarten naar het Paaseiland, vanaf 12:15 uur (op goede vrijdag) en 10:00 uur (op eerste en tweede paasdag).
De activiteit duurt bij benadering 2 uur en 15 minuten, inclusief de overtocht.

Kosten: €6,00 voor leden en €9,00 voor niet leden (kinderen) / €3,00 voor leden en €4,50 voor niet leden (volwassenen).

Aanmelden voor deze activiteit is vanaf nu mogelijk via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/nieuwkoop