Eerste winst Altior

Langeraar – Na drie nederlagen in deze tweede klasse was het dan eindelijk zover: Altior heeft zondag 14 oktober de eerste zege binnengehaald en stijgt naar de tiende plaats.

Altior speelde zonder Roy Theuns en Davey Smits maar met de weer van een blessure herstelde Tim Heikoop.Trainer Manfred had de snelle Daan Vonk die normaal in de aanval speelt opgesteld als rechtsback als wapen tegen de ook snelle Stompwijk-vleugelspelers. Dat ging Daan, afgezien van een gele kaart die hij kreeg na een echte “aanvallers-overtreding”, aardig goed af. Altior schoot tegen mede-promovendus Stompwijk ’92 uitstekend uit de startblokken en binnen één minuut was het de attente Tim Heikoop die de score wist te openen: 1-0 voor Altior! We spelen 20 minuten als een vrije trap van Anton den Haan via het verdedigingsblok terecht komt bij Thijs Noordsij. Die weet met de hem geboden ruimte wel raad en scoort beheerst de 2-0. Een ongekende weelde. Echter: na 35 minuten spelen komt de bal na slecht verdedigen door Altior op de achterlijn terecht bij een Stopwijk-aanvaller. Diens afgemeten voorzet wordt door de spits van Stompwijk doeltreffend afgerond: 1-2. En alsof dat nog niet genoeg was: drie minuten daarna werd de spits van Stompwijk in het strafschopgebied kort vastgehouden door Daan v.d. Pijl. De scheidsrechter gaf Daan een gele kaart en wees onverbiddelijk naar de penaltystip. Stompwijk maakte geen fout: 2-2. En dus kon Altior weer opnieuw beginnen. Maar dan de 45e minuut: Na een aanval van Altior komt de bal terecht bij Marco Pellegrom. Staand op de strafschopstip produceert hij met zijn rug naar het doel staand een halve omhaal die via de rug van de keeper en de doelpaal in het doe verdwijnt:3-2, tevens de ruststand. In de rust werd Daan v.d. Pijl vervangen door Stan Janssen. En daar gaan we weer: Meteen na rust kan door wederom slordig uitverdedigen van Altior de Stompwijk-spits alleen op keeper Jeroen afgaan en de 3-3 scoren.
In de 55e minuut verdwijnt een schot van Stompwijk nèt voor het Altiordoel langs. Na 56 minuten lanceert Marco Pellegrom met een prima pass Mike Otto die eerst met een boogbal een verdediger verrast en vervolgens hard diagonaal inschiet: 4-3. En als in de 78e minuut de voor Mike Otto ingevallen Eray profiteert van een foutieve terugspeelbal en zo de 5-3 kan scoren lijkt de wedstrijd beslist. Dat klopt ook, en in de blessuretijd weet Ed v.d. Weijden na goed doorzetten zelfs de 6-3 te scoren. Altior maakte de minste fouten en nam halverwege de tweede helft het heft definitief in handen. Het moet allemaal nog veel beter om in deze klasse echt mee te gaan doen, met name verdedigend, maar er is talent genoeg en deze zege geeft vertrouwen!
Zondag 21 oktober speelt Altior om 14.00 u. uit tegen ESTO in Bodegraven.

Bron: https://www.altior.nl (foto Nico Smoorenburg)